Google Trusted Stores – Υπηρεσία πιστοποίησης ηλεκτρονικών καταστημάτων

Τον προηγούμενο μήνα, η Google λάνσαρε μία νέα υπηρεσία της με όνομα Trusted Stores, η οποία  έχει ως σκοπό να καταστήσει τις διαδικτυακές αγορές περισσότερο ασφαλείς.

Αυτό θα το καταφέρνει επιβραβεύοντας  όσα καταστήματα καταφέρνουν να είναι αξιόπιστα, αλλά και εξυπηρετικά. Η επιβράβευση γίνεται μέσα από την πιστοποίηση των ηλεκτρονικών καταστημάτων ως έμπιστα μέσα από την αξιολόγηση των ίδιων των αγοραστών, για θέματα που αφορούν την αξιοπιστία, τους χρόνους παράδοσης των προϊόντων και την ικανοποιητική εξυπηρέτησή τους.

Προκειμένου να κερδίσει τον τίτλο του ‘Trusted Store’, το κατάστημα βρίσκεται υπό την παρακολούθηση της Google για 28 ολόκληρες ημέρες, και στη συνέχεια, οι προαναφερθείσες παράμετροι εμφανίζονται ως στατιστικά στοιχεία στο εν λόγω κατάστημα για την πληροφόρηση των μελλοντικών αγοραστών.

Είναι μία υπηρεσία που θα προστατέψει τόσο τους μελλοντικούς πελάτες, καθώς θα τους βοηθήσει να επιλέγουν αξιόπιστα ηλεκτρονικά καταστήματα, όσο και όσους έχουν τα δικά τους καταστήματα, καθώς θα έχουν την πιστοποίηση της Google, μιας εταιρείας με μεγάλη ισχύ στο διαδίκτυο, την οποία εμπιστεύεται μεγάλος μέρος των χρηστών του διαδικτύου. Έτσι όσοι έχουν το δικό τους eshop, θα μπορούν να προσελκύσουν νέους πελάτες, να αυξήσουν τις πωλήσεις τους, αλλά και να ξεχωρίσουν από τα υπόλοιπα καταστήματα, με το ειδικό σήμα της πιστοποίησης της Google, το οποίο πολύ σύντομα θα εμφανίζεται και στις διαφημίσεις της Google(adwords), αλλά και στα αποτελέσματα της Google Shopping(Google Products Search).

Τέλος, με τη νέα υπηρεσία οι αγοραστές προστατεύονται με το ανώτατο ποσό των $1000 ανά παραγγελία ενώ για οποιαδήποτε πρόβλημα προκύψει μπορούν να απευθύνονται απευθείας στη Google.

Ορίστε και ένα βίντεο για το Google Trusted Stores:

Περισσότερες πληροφορίες για την υπηρεσία εδώ.

15 Comments

 1. Αυτό που δεν κατάλαβα είναι ποιες είναι οι προϋποθέσεις για να πάρει κάποιος αυτή την πιστοποίηση. Επίσης θα εμφανίζεται στα οργανικά αποτελέσματα ή μόνο στο Google shopping?

 2. Πολύ θετική αυτή η ενέργεια για τους καταναλωτές και φυσικά τα έσοδα της google.Πλέον που και η κουτσή Μαρία δημιουργεί ένα eshop καλό έιναι να υπάρχει ένας εύκολος τρόπος να διακρίνεις αν ένα eshop είναι legit και να υπάρχουν κριτικές άλλων αγοραστών.

  1. Ναι έχεις δίκιο. Ξέχασα να το αναφέρω.
   Φαντάζομαι, βέβαια, ότι σε λίγο καιρό θα αρχίσει να εφαρμόζεται και για άλλες χώρες.

 3. Προσωπικά δε το θεωρώ χρήσιμο.Άχρηστο δεν είναι βέβαια.Επειδή για 28 μέρες φάνηκε εντάξει στον έλεγχο δε σημαίνει ότι στην συναλλαγή του με μένα θα ναι και τίμιο το κατάστημα.

 4. Νόμιζα ότι θα γίνει και στην Ελλάδα δεν κατάλαβα πως απευθυνόταν για Αμερική μόνο. Μου φάνηκε περίεργο βασικά πως θα γινόταν κάτι τέτοιο και εδώ!

  1. Η google θα έκανε τα πάντα για να νομίζυομε οτι προσφέρει περισσότερα και να ασχολούμαστε μαζί τους.

   1. Στο μόνο τομέα που δεν έχει μπει ακόμη είναι σε αυτό τον λογισμικών για laptops – pc, αλλά δεν το νομίζω να την απασχολεί με τη δημοσιότητα που έχει πάρει το android!

 5. Καλά οτι κάποια στιγμή θα δούμε Adnroid(googloid η οπως θα το λενε) σαν ελέυθερο λογισμικό (ίσως και με πυρήνα linux) για desktop/pc.
  Αμέσως μετά θα βγει και το πρώτο λάπτοπ απο θυγατρική εταιρία με έκδοση μονο με το googloid OS.
  Φυσικά θα δέχεται μονο chrome όλοι οι αλλοι browsers θα έχουν bugs κτλ κτλ.

 6. Βασικά όπως το κόβω, τα tablet pc θα είναι το μέλλον και ελάχιστοι θα χρειάζεται να χρησιμοποιούν desktops/laptops. Ουσιαστικά με το tablet σου θα μπορείς να το έχεις όπου θέλεις, αν χρειάζεσαι να γράψεις, απλά βάζεις και πληκτρολόγιο/ποντίκι και αν είσαι σπίτι, τότε θα το συνδέεις με την τηλεόραση και θα βλέπεις εκεί τα youtube videos η ότι άλλο video media θέλεις να δεις.

  Αν το καλοσκεφτούμε, ο μέσος χρήστης πλέον δεν χρειάζεται τίποτα περισσότερο από ένα tablet μιας και οι περισσότεροι αυτό που θέλουν είναι να περιηγούνται στο internet, να βλέπουν videos και να γράφουν τίποτα στο word, οπότε ένα tablet τους βολεύει. Για να μην αναφέρουμε και τις τιμές, όπου εκεί μπορείς να βρεις και tablets από 60€…

 7. Κοιτα εγώ που έχω το Archos 101 g9 (γλύτωσα 85 ευρω που το πήρα απο άμαζον) το χρησιμοποιώ πιο έυκολα στις μετακινήσεις μου παρά στο σπίτι. η αλήθεια είναι μου αρέσει το λαπτοπ στο γραφειο είναι συνήθεια. Αλλα το γεγονός οτι με έκανε σε ταξίδια κτλ να κουβαλάω ταμπλετ (με android 4+) δείχνει αυτό που λες

 8. Κοίταξε στο σπίτι ίσως δεν σε βολεύει επειδή δεν έχεις docking station. Αν είχες, τότε πιθανότατα να μην είχε καμία διαφορά, πέρα από το μέγεθος της οθόνης.

  1. Κοιτα το δοκίμασα, άραξα στην αυτοκρατορική προεδρική καρέκλα μου..αλλά οι 10 ινστες και λίγες μου φάνηκαν για τη περίσταση και έπρεπε να κουνάω το χέρι μου συνέχεια.. ίσως όταν βγει το Google glass.. κάτι να γίνει! ! !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *