Έμπνευση – Κινητήριος δύναμη!

Πόσο συχνά είστε στην φάση του να θέλετε να κάνετε κάτι, αλλά να μην έχετε την όρεξη να το κάνετε; Παρόλο που θέλετε ή πρέπει να κάνετε κάτι, να μην σας “βγαίνει”. Να κολλάει το μυαλό, να μην έχετε ιδέες και τελικά να μην μπορείτε να προχωρήσετε το έργο σας.

Προσωπικά έχω βρεθεί αρκετές φορές σε αυτή την κατάσταση. Κάποιες το αντιμετώπισα αποτελεσματικά, και κάποιες άλλες όχι. Ωστόσο, νομίζω πως βρήκα τι είναι αυτό που με επηρεάζει σε σημαντικό βαθμό ή μπορεί να με βοηθήσει αρκετά στο να ξεκολλήσω. Αυτό που χρειάζομαι είναι η έμπνευση!

Χρειάζομαι κάτι το οποίο θα με εμπνεύσει, θα με γεμίσει νέες ιδέες, θα με κάνει να σκεφτώ διαφορετικά, και τελικά να προχωρήσω παρακάτω.

Το τι μπορεί να με εμπνεύσει κάθε φορά, είναι πολύ σχετικό και δεν μπορώ να πω με σιγουριά ότι το έχω βρει. Συχνά επηρεάζομαι θετικά και παίρνω ιδέες από ένα ταξίδι που θα κάνω, τη μουσική, μια εικόνα ή ένα βίντεο που θα βρω στο διαδίκτυο, ένα άρθρο που θα συναντήσω τυχαία, ένα βιβλίο ή μία απλή προσωπική ιστορία που θα μου αφηγηθεί κάποιος. Άπειρα τα παραδείγματα, και θα δεν αξίζει να κάτσω να τα βάλω σε τάξη. Πράγματα πολύ διαφορετικά μεταξύ τους, αλλά στη κατάλληλη στιγμή, είναι τόσο αποτελεσματικά. Φυσικά όλα αυτά διαφέρουν από άνθρωπο σε άνθρωπο, αλλά το συναίσθημα που αισθάνονται παρουσιάζει κοινά γνωρίσματα.

Είναι τόσα πολλά αυτά που μπορούν να εμπνεύσουν τελικά, που δεν μπορώ να τα κατηγοριοποιήσω σωστά, αλλά δεν θα πάψω ποτέ να αναζητώ, να δοκιμάζω νέα πράγματα και να βρω τι θα με κάνει να σκεφτώ διαφορετικά!

Επισυνάπτω παρακάτω ένα παράδειγμα. Ένα βίντεο που βρήκα τυχαία στο Youtube, και μπορώ να πω με σιγουριά, πως κάθε φορά που το βλέπω, με κάνει να σκέφτομαι έντονα νέες ιδέες. Μην με ρωτήσετε, τι του βρήκα.

https://youtu.be/j9RnmkYWwts

Θα ακολουθήσουν και άλλα τέτοια θέματα κατά καιρούς, που θα προσπαθώ να σας δώσω υλικό, το οποίο θα σας βοηθήσει να σκεφτείτε και να βρείτε ιδέες.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

17 − eleven =