Πώς να δημιουργήσεις μία καλή “about” σελίδα

Η δημιουργία της σελίδας “about us” – “σχετικά με έμας”, ή με οποιοδήποτε άλλο παρόμοιο όνομα, πρόκειται για ένα αρκετά σημαντικό κομμάτι της σελίδας, σε ό,τι αφορά το περιεχόμενο μας. Για αυτό το λόγο δεν θα πρέπει να την αμελούμε, και να την συμπληρώνουμε πρόχειρα ή σε κάποιες περιπτώσεις να μην την βάζουμε καν στο site μας.

Το περιεχόμενο της πρέπει να δημιουργείται με προσοχή και λαμβάνοντας σοβαρά υπόψην μας κάποιες σημαντικές παραμέτρους.

  • Πληροφορίες για την ομάδα

Οι αναγνώστες – επισκέπτες μίας σελίδας, συχνά αναζητούν παραπάνω πληροφορίες για τα άτομα που βρίσκονται πίσω από ένα site, oύτως ώστε να καταλάβουν το προφίλ τους, και να γνωρίζουν ποιοί είναι αυτοί που μιλάνε και να βγάλουν τα κατάλληλα συμπεράσματα.

Θα πρέπει, λοιπόν, να υπάρχει ένα μικρό κειμενάκι που θα λέει λίγα πράγματα για τα άτομα της ομάδας, τους στόχους που έχει θέσει και άλλες παρόμοιες πληροφορίες.

  •  Να ξέρεις τι θα βρεις

Μία ακόμη σημαντική παράγραφος είναι αυτή όπου θα περιγράφει με το τι ασχολείται το site σας. Πολλές φορές, το όνομα ενός site ή η δομή του, δεν σου δίνουν τη δυνατότητα να καταλάβεις άμεσα με τι ασχολείται ένα site. Για αυτό το λόγο, καλό είναι να αναφέρονται οι τομείς με τους οποίους ασχολείται η σελίδα και ορισμένες πληροφορίες και παραπάνω λεπτομέρειες, εάν χρειαστεί, για αυτούς.

  • Χρησιμοποιήσε την κατάλληλη φωνή

Ο τόνος με τον οποίο μιλάτε ή γράφετε, είναι ιδιαίτερα σημαντικός, και πολλές σημαντικότερος και από το περιεχόμενο που προσπαθείς να παρουσιάσεις. Χρειάζεται αμεσότητα, φιλικότητα και παράλληλα σεβασμός προς τον αναγνώστη. Καλό είναι να μην μιλάμε σαν αυθεντίες, αλλά να προσπαθούμε να προσεγγίσουμε με φιλικό τρόπο αυτόν που διαβάζει το κείμενο μας.

  • Μην προσπαθείτε να πουλήσετε από εδώ

Από τη συγκεκριμένη σελίδα θα πρέπει να λείπουν οι αναφορές σε συγκεκριμένα προϊόντα ή υπηρεσίες με τρόπο που δείχνει ότι υπερέχει έναντι κάποιου άλλου, με σκοπό να πείσουμε κάποιον να αγοράσει από εμάς. Η συγκεκριμένη σελίδα θα πρέπει να περιγράφει το με τι ασχολούμαστε, αλλά να μην προσπαθεί να προωθήσει ένα προϊόν.

  • Χρήση κατάλληλων φωτογραφιών

Η χρήση φωτογραφιών είναι αρκετά σημαντική, αρκεί να γίνεται με μέτρο και σοβαρότητα. Οι φωτογραφίες στη συγκεκριμένη σελίδα καλό είναι, να είναι προσωπικές και όχι αγορασμένες από κάποιο marketplace φωτογραφιών, και να δείχνουν κάτι που υπάρχει. Για παράδειγμα, μία φωτογραφία της ομάδας σας ή μία φωτογραφία από το χώρο εργασίας σας.

Εννοείται, ότι εάν αποφασίσετε να ανεβάσετε φωτογραφίες, καλό θα είναι να είναι αρκετά προσεγμένες σε ό,τι αφορά την ποιότητα, τα χρώματα, τη γωνία που τραβήχτηκαν κτλ., και όχι να είναι πρόχειρες, π.χ. τραβηγμένες με κινητό.

Τέλος, να αναφέρω ότι η συγκεκριμένη σελίδα δεν πρέπει να είναι ιδιαίτερα μακροσκελής, ούτως ώστε να μην κουράζει τον αναγνώστη, αλλά να μην είναι και πολύ μικρή, περίεργη και με ασάφειες. Επομένως, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, ώστε να έχει το καλό αποτέλεσμα.

Μην ξεχνάτε, ότι είναι μία από τις πρώτες σελίδες που κοιτάνε οι επισκέπτες όταν μπαίνουν σε ένα site!

Share this:

Facebook Twitter Google Plus Pinterest

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

three + 19 =